Sunday, August 29, 2010

ASYa: Seul - Ne Alınır?

Seul’de 7/24 açık olan alışveriş merkezleri vardır. Bunun sebebinin şehirdeki iş yoğunluğu nedeniyle, çalışanların geç saatlere kadar mesai yapması ve bu yüzden ancak gece geç vakitlerde alışveriş yapabildikleri olduğu söylenmektedir.
Kore’nin en büyük balık pazarı Noryangjin’i bünyesinde barındıran şehirde, birçok küçük dükkân da bulunmaktadır. Küçük dükkânların çoğunun işletmesi ise bayanların egemenliğindedir.
Alışveriş sevenler için Seul bulunmaz bir şehirdir. Ayakkabı, çanta, bavul, deri eşya ve giysi, ipek, antika, hediyelikler gibi ürünleri çok cazip fiyatlarla satın alabilirsiniz. Özellikle Namdaemun ve Dongdaemun pazarlarında iyi kalitede ve uygun fiyatlı ipek, gümüş ve takı eşyası satın alabilirsiniz.



Kore'nin en büyük pazarlarından biri olan şehir merkezine çok yakın Namdaemun’da 1000’den fazla dükkân, açık tezgâh ve sokak satıcıları vardır. Sokak satıcıları dünya genelinde ve Türkiye’de bakımsız ve kötü giyimli olur. Seul’de ise yiyecek tezgâhlarının başında duran hanımlar ve beyler oldukça şıktır. İyi giyimli, bakımlı satıcıların ellerinde eldivenleri vardır. Bol çeşitli, renkli, iştah açıcı ve temiz yiyecekler hijyenik tezgâhlar üzerindedir.
Han Nehri’nin güneyinde yer alan Apgujeong-dong, Seul'un en zengin semtidir ve şehrin moda merkezidir. Burada en iyi kalite yerli ve ithal ürünleri bulabilir, ünlü modacıların dükkânlarına sık sık rastlayabilirsiniz. Sokakta yürüyenler adeta moda dergilerinden çıkmış, son moda ve şık kıyafetlerini giymiş modelleri andırmaktadır.

Ita’etown
Bölgenin merkezinde bulunan Hamilton Binası, tezgâhların ve satıcıların toplandığı yerdir. Küçük dükkânlardan büyük mağazalara kadar birçok alışveriş alternatifi bulabileceğiniz bu bölgede, aynı zamanda batı tarzı yemekler bulabileceğiniz restoranlar da bulunmaktadır.
Seul’ün eğlence ve alışveriş merkezi olan It’aetown, uygun fiyatlarıyla çok rağbet görmektedir. Koreliler için alışverişte pazarlık yapmak çok olağan bir durum olduğundan, pazarlık yapmaktan çekinmenize gerek yoktur. Hediyelik eşyaları ve deri giysileri pazarlık yaparak çok daha uygun fiyata almanız mümkündür.

Gangnam
Seul’ün en lüks restoran ve mağazalarının bulunduğu, göz kamaştıran ışıltıya sahip bir bölge olan Gangnam, gençlerin vakitlerinin büyük bir kısmını geçirdikleri bir bölgedir. Caddenin paralel sokaklarında ise eğlence mekânları bulunmaktadır.

COEX
Asya’da bulunan en büyük yer altı çarşısı, devasa bir komplekstir.
Coex’in bünyesinde; Hyundai Alışveriş Merkezi, Coex Konferans Merkezi, Kasino,  Kimchi Müzesi ve dev bir akvaryum bulunmaktadır. İçinde sinema salonlarından diskoya kadar her yaşa uygun eğlence mekânını bulunmaktadır.
Web: www.coex.com

Myeondong Caddesi
Şehrin nabzının attığı bu caddede; genellikle gençlerin ilgi gösterdiği lüks mağazalar, restoranlar ve kafeler bulunmaktadır. Namdaemon Pazarı (Market), şehrin en işlek yerlerindendir. Sebze meyveden, elektronik eşyaya kadar çok çeşitli eşyayı uygun fiyata satın alabilirsiniz. Harika desenli porselen tabakların ve gümüş çatal-bıçak takımlarının fiyatlarına hayret edeceksiniz.

Insadong
Insadong bölgesi, içinde yüzlerce küçük ve büyük serginin yer aldığı, orijinal eserlerle birlikte kopyalarının da bulunup satın alındığı bir bölgedir. Bu bölgede geleneksel el sanatları bulabileceğiniz ve turistik amaçlı alışveriş yapabileceğiniz birçok dükkân ve sergi bulunmaktadır. Kore’ye özgü kukla, resim, biblo ve süs eşyaları satın alabilirsiniz. Özellikle “oriental painting” denilen resimli kaligrafi sanatı tarzında yapılan geleneksel sanat eserlerine bolca rastlayabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment