Sunday, August 29, 2010

ASYA: Seul Hakkında Bilgiler

Şehre Bakış
Dünyanın en büyük şehirlerinden olan Seul, Güney Kore’nin sanatsal, kültürel ve ekonomik merkezidir. Hükümet binaları, bankaları, iş merkezleri ve üniversiteleri ile şehirde hiç bitmeyen bir telaş vardır. Seul için şakayla karışık “Seul Cumhuriyeti” denmektedir. “Soul of Asia (Asya’nın Ruhu)” sloganıyla tanıtılmakta olan Seul; güzel plajların, tepelik alanların, botanik bahçelerin, tuhaf kokulu ağaçların, tarihî sarayların ve gizli bahçelerin şehridir.



Hem modern hem de tarihî bir metropol olan Seul, bir çok savaş görmüştür. Özellikle Kore Savaşı’nda şehrin neredeyse tamamı yok edilmiştir. Tüm bunlara rağmen,1950’li yıllarda kent yeniden yapılanmış ve tasarım harikası yapılar inşa edilmiştir. 2010 dünya tasarım kenti ödülünü alan ve bunu fazlasıyla hak eden şehir hâlen tapınaklarını, pagodalarını, muhteşem saraylarını ve doğal güzelliklerini korumaktadır.

Güney Kore’nin en büyük kenti olan Seul dağların arasında bulunan, içinden Han Nehri geçen gizemli bir şehirdir. Ünlü Han Nehri’nin üzerinde ışıl ışıl 23 köprü bulunur. Şehrin sınırları 16 kilometre uzunluktaki hisar surlarıyla çevrilmiştir. İnsana estetik bir haz yaşatan güzel mimarisiyle ziyaretçilerini büyüleyen şehir, tarihî dokusu ve can alıcı gece yaşantısıyla dikkat çekmektedir.
Şehri güzelleştiren Koreliler; çok güler yüzlü, yardımsever ve tarihlerine değer veren insanlardır. Tarihî yerlerin korunmasına oldukça ilgi göstermektedirler. Modern yapılanmanın yanı sıra her köşede tarihten bir ize rastlayabilirsiniz. Koreliler, tarihlerini iyi bildikleri için sizin Türk olduğunuzu öğrendiklerinde inanılmaz sevgi ve saygı göstereceklerdir.

No comments:

Post a Comment