Sunday, August 29, 2010

ASYA: Seul - Nasıl Gidilir?

Nasıl Gidilir?

THY, Korea Airlines Güney Kore’ye direkt seferler düzenlemektedir. Uçuş yaklaşık 10 saat sürmektedir. Emirates ise Dubai aktarmalı olarak Seul’e seferler düzenlemektedir. Ancak bu aktarmada 3 saat beklemek gerekli olduğu için gidiş saatiniz uzamaktadır. Bir not: Güney Kore, Türk vatandaşlarından 90 güne kadar vize istememektedir.

Seul Havaalanları
Seul'de Incheon ve Gimpo olmak üzere iki adet havaalanı bulunmaktadır.



Incheon Havaalanı
Uluslararası Incheon Havaalanı, bir adanın üstüne kurulmuştur. Havaalanının birinci katında bagaj kabul yerinin karşısında turizm ofisleri, ATM’ler, döviz exchange merkezleri bulunmaktadır. Bu katta aynı zamanda şehirde kullanabilmek için telefon kiralayabileceğiniz LG Telekom ve KT merkezleri bulunmaktadır. Havaalanının zemin katında Incha Üniversite Hastanesi (Tel:032 473 3119) 24 saat hizmet vermektedir.
Web: www.airport.or.kr

Incheon Havaalanı’ndan ulaşım
Otobüs ile
Havaalanının bulunduğu ada, Seul'e bir asma köprüyle bağlıdır. Bu asma köprünün ayakları "H" şeklinde değil, uzak doğu mimarisine uygun olarak "A" şeklinde inşa edilmiştir. Havaalanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe yaklaşık bir saattir. KAL Limousine Buses, Deluxe ve şehir otobüsleri olmak üzere havaalanından şehir merkezine giden 3 tip otobüs bulunmaktadır.
KAL Limousine Buses adlı otobüsler, havaalanından direkt şehir merkezine gitmektedir. Ancak buradaki “limuzin” kelimesi, Seul’de normal lüks otobüs anlamına gelmektedir. Otobüslerin her birinde tüm yolculara şehrin ayrıntılı bir haritası sunulmaktadır. Haritadan ineceğiniz durak ismini bulup, durağın adını duyduğunuzda kırmızı düğmeye basarak istediğiniz yerde inebilirsiniz.
Metro ile
Havaalanından şehir merkezine metro ile ulaşılamamaktadır. Ancak şehir içinde mükemmel bir metro ağı kurulmuştur. Incheon Havaalanı’ndan Gimpho Havaalanı’na metro ile geçerek yolunuzu kısaltabilirsiniz. Gimpo Havaalanı durağında indikten sonra, aynı duraktan 5 ya da 9 no’lu metro ile şehir merkezine, şehir trafiğine girmeden, ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki adresten Seul Metrosu hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Web: www.seoulsubway.co.kr

Gimpo Airport
Seul’ün batısında bulunan Gimpo Havaalanı, 1939 yılında inşa edilmiştir. 1939 yılından bu yana sürekli geliştirilmiş havaalanı, ziyaretçilerine alışveriş ve konaklama imkânları sunmaktadır.
Web: www.airport.co.kr

Gimpo Havaalanı’ndan ulaşım
Gimpo Havaalanı’ndan KTX hızlı trenleriyle şehir merkezine inebilirsiniz. Otobüsler, Incheon Havaalanı’ndaki otobüslerle aynı sisteme sahiptir.

No comments:

Post a Comment