Monday, May 30, 2011

ASYA: Osaka - Ne Yenir?

Osaka, kuidaore deyimiyle ünlüdür. Kuidaore, “bayılana kadar ye” anlamına gelmektedir. Bu deyim, Osakalıların yemek yemeğe olan sevgilerini göstermektedir. Uzak Doğu’nun en zengin ve popüler mutfaklarından birine sahip olan şehrin her noktasında; Japon, Batı, Asya, etnik ve daha birçok farklı mutfaktan lezzetlerin bulunduğu kaliteli restoranlar bulabilirsiniz.
Japonya’nın gurme başkenti olarak bilinen Osaka’da, tatlıların ayrı bir önemi vardır. Tatlılar hazırlanırken lezzetleri kadar görünümlerine de önem verilmektedir. Biblo ya da oyuncağa benzeyen küçük pastalar ve kurabiyeler, sanat eserlerini andırmaktadır.

Osakalılar; en iyi malzemeleri kullanarak, en iyi bıçakları ve tavaları üreterek, en yetenekli şef aşçılar ile en kaliteli Japon yemeklerini hazırlamaktadır. Düşük kalorili, yüksek besin değerli ve bağımlılık yapacak derecede lezzetli yiyecekleri mutlaka denemelisiniz.
Okonomiyaki

Okonomiyaki, genellikle “Japon pastası” ya da “Japon pizzası” olarak bilinmektedir. Yuvarlak bir hamurun üzerine birçok malzeme eklenerek yapılmaktadır. Bu malzemeler; karides, tarçın, ahtapot, pırasa, yeşil soğan ve çeşitli sebzelerdir. Okonomiyakinin anlamı “nasıl istersen” yani; “istediğin şekilde pişirildi” anlamında kullanılmaktadır. Okonomiyakinin çok çeşitli pişirme yöntemi bulunmaktadır ve misafirin arzu ettiği malzemeler katılarak hazırlanır.
Takoyaki

Takoyaki, kelime anlamı olarak “kızarmış ahtapot” anlamına gelmektedir. Takoyakinin malzemeleri aşağı yukarı okonomiyaki ile aynı şekildedir. Yemeğin ana malzemesi tereyağı ve küp şeklinde kesilmiş ahtapottur. Pinpon topu büyüklüğünde köfteler yapılır ve özel hazırlanmış bakır kaplarda pişirilir. Son olarak üzerine mayonez, aonori ve katsuobushi konulur.
Osaka’da Takoyaki aile yemeği olarak görülmekteyken, Japonya’da atıştırmalık yiyecek olarak algılanmaktadır. Osaka’da bu yemek, tekne gezilerinde dahi bulunabilmektedir.
Udon Noodles

Udon, tüm Japonya’da severek yenilen buğday eriştesidir. Genellikle sıcak olarak çorba içerisinde servis edilmektedir. Üzerine çok çeşitli soslar konularak lezzeti zenginleştirilebilmektedir. Örneğin tempura ve onigiri (pirinç köfteleri) gibi.
Dotombori
Minami Bölgesi’nin sembolü olan Dotombori, Kuidore yemek kültürünün beşiği olan bir yerdir. Düzinelerce restoran ve bar, Dotomborigawa Nehri boyunca yer almaktadır. Nehrin kuzey kısmında eskiden geyşaların hizmet verdiği restoranlar bulunmaktadır. Osaka’nın en mükemmel lezzetlerini en uygun fiyata burada bulabilirsiniz.

Dotombori’nin arka sokaklarının atmosferi, eski Osaka’yı gösteren yerlerdir. Dotombori’nin dar ve uzun sokakları, çeşitli desen ve renklerdeki resim ve şekillerle süslenmiştir. Sokak duvarlarında gördüğünüz renklerin senfonisi, sizi kendine hayran bırakacaktır

No comments:

Post a Comment