Thursday, September 2, 2010

AVRUPA: Nice - Nasıl Gidilir

Nasıl Gidilir?



Fransız Rivierası’na hava, kara ve deniz yolu dâhil olmak üzere birçok ulaşım seçeneği mevcuttur.
Ancak en kısa ve en çok tercih edilen ulaşım seçeneği, ülkemizden direkt uçuş imkânı bulunan havayoludur.
Türk Havayolları ve Air France aktarmasız bir şekilde Nice’e uçmaktadır. Avrupa aktarmalı bir uçuş seçeneği tercih edenler için Lufthansa, British Airways, Swiss ve Alitalia havayolları da diğer uçuş imkânı sağlayan şirketlerdir.
Cote d’Azur Havaalanı
Nice şehir merkezine 7 km uzaklıkta, batıda bulunan Cote d’Azur havaalanından, 30 dakikalık araba yolculuğu ile merkeze varmak mümkündür. Havaalanları arasında ücretsiz servis imkânı bulunmamaktadır, ancak Nice şehir merkezine her 20 dakikada bir hareket eden otobüsler mevcuttur.
Ayrıca otellerin havaalanı – otel arası sundukları ücretsiz servis imkânları bulunmaktadır. Bununla ilgili bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için otelinizle görüşebilirsiniz.
Cote d’Azur Havaalanı içerisinde bankalar ve ATM noktaları ayrıca çok sayıda büfe, restoran, bar ve hediyelik eşya mağazaları bulunmaktadır.
Adres: Chambre de Commerce et d´Industrie, F-06281 Nice Cedex 3
Tel: (+33) 08 20 42 33 33
Web: www.nice.aeroport.fr
Havalimanından ulaşım
Toplu taşıma araçları ile
Otobüs ile
Havalimanından ulaşım otobüs ile, shutterstock, Image ID: 1516365, Şehri turlayan bir gezi otobüsü,
Cote d’Azur Havaalanı terminal 1 platform 1 ve terminal 2 platform 5 ten her 20 dakikada bir kalkan 98 numaralı otobüs; yaklaşık olarak 30 dakikalık bir yolculuk sonrasında tüm sahil şeridini gezerek Nice şehir merkezine varmaktadır.
Taksi ile
Nice’te toplu taşıma sistemi oldukça sorunsuz, düzgün işleyen ve kullanışlı bir sistemdir. Şehir içi yolculuklarınızda toplu taşıma araçlarını kullanmanız tavsiye edilmektedir. Nice şehrindeki taksiler taksimetre ile çalışmaktadır ve oldukça pahalı olarak bilinmektedirler.

Shuttle servisler ile
Nice’te ücretsiz havaalanı servisi bulunmamaktadır. Ancak bazı oteller müşterilerine özel hizmet sunma anlamında havaalanı – otel arası servis imkânı sağlamaktadırlar. Bu servisler hakkında bilgi almak için otelinizle görüşebilirsiniz.
Araç kiralama
Havaalanında kolaylıkla şoförlü veya şoförsüz dilediğiniz arabayı kiralayabilirsiniz. Aklınızda Bulunsun başlığı altında bulunan Araç Kiralama konusuna bir göz atın.

No comments:

Post a Comment